Házirend

HÁZIREND

Házirendünk leglényegesebb elemei:

Napi nyitva tartás: 6:00-18:00 (12 óra)

Nevelési év: szeptember 1-től augusztus 31-ig
Szorgalmi idő: szeptember 1-től május 31-ig

Nyári zárás időpontja: június 15 és augusztus 24 között 5 hét. A pontos dátumról tárgy év február 15-ig tájékoztatjuk a szülőket.

Nyári zárás alatti ügyelet: minden szerdán (munkanapokon) 8-12 óráig.
Nevelés nélküli munkanapok száma: 5.

Az óvoda emeleti bejárati ajtaja a következő időpontokban a gyermekek biztonsága érdekében és betörés-védelmi okok miatt zárva van: 8:30-12:30, 13:00-15:30.

Az óvodai nevelés igénybevételének feltételei:

  • betöltött 3. életév,
  • egészség (kötelező védőoltás, e.ü. törzskönyv, ÁNTSZ igazolás)
  • az étkezési díj befizetése (minden hónap 2. szerda és csütörtök 7-14,7-10)

Egészségügyi szabályok

Az óvodában csak teljesen egészséges gyermek tartózkodhat!!

Az óvodapedagógusoknak TILOS otthonról beküldött gyógyszert beadnia a gyermekeknek. Ez alól kivételt képez: allergia-gyógyszerek, magas láz csillapítására szolgáló gyógyszerek, valamint életmentő gyógyszerek.

Láz, hányás, hasmenés esetén az óvodapedagógus lázcsillapítást alkalmaz és értesíti a szülőt gyermeke állapotáról. Betegség után a gyermeket csak ORVOSI IGAZOLÁSSAL tudjuk fogadni! Az igazolásnak tartalmaznia kell: gyermek neve születési ideje, lakcíme, TAJ száma, valamint betegségének megnevezése és annak időtartama.

Fertőző betegség és tetű esetén a szülőnek bejelentési kötelezettsége van az intézmény felé! Minden esetben orvosi igazolás szükséges!

A család és az óvoda közös nevelési elveinek kialakítása

Az óvodánkba járó gyermekeket arra neveljük, hogy tanulják meg tisztelni a felnőtteket, szeressék és fogadják el társaik egyéniségét, másságát, tudják kifejezni magukat, de legyenek képesek alkalmazkodni is. Az esetleges konfliktusokat ne erőszakkal, durvasággal, árulkodással oldják meg. Ezen törekvésünk sikerességének érdekében kérjük, hogy otthon is ezeket az alapelveket erősítsék gyermekeikben.

Kapcsolattartás, együttműködés lehetőségei a nevelőkkel:

  • szülői értekezletek (évente 3 alkalommal);
  • közös rendezvények (szüreti mulatság, adventi készülődés, barkács-délutánok, tavaszi kertrendezés, anyák napja, apák napja, évzáró);
  • fogadó órák igény szerint;
  • az óvodapedagógussal való rövid, eseti megbeszélések.

Teljes, részletes házirendünk nyitvatartási időben megtekinthető intézményünkben.