Óvodánkról

Kedves Szülők, Gyerekek és Érdeklődők!

Óvodánk Újpest Központtól mindössze egy megálló távolságra található, a 12-es és 14-es villamos Tél utcai megállójánál.

Újpest egyik legrégebbi lakótelepén, több mint 40 éve épült a Pozsonyi ltp. Óvoda, melynek tágas, dús növényzetű, kellemes hangulatú kertje fogadja a hozzánk látogatókat. Az épület földszintjén a Pozsonyi Bölcsőde, az emeleten óvodánk kapott helyet. A Német Tagozatos Általános Iskola szomszédos velünk, így a három intézmény együttműködve biztosítja a nevelés zökkenőmentes folyamatát. Nevelő, oktató munkánkat a „Komplex Prevenciós Óvodai Program” alapján végezzük.

Sajátosságaink:

  • Tágas, növényzetben gazdag udvarunkon az EU szabványnak megfelelő, modern mozgásfejlesztő játékok a közelmúltban kerültek telepítésre.
  • Családias légkört biztosít a gyermekek és a szülők számára egyaránt, hogy óvodánk mindössze három csoporttal működik. A kiscsoportba 3-4 évesek, a középsőbe 4-5 évesek és a nagycsoportba az 5-6-7 éves gyerekek járnak.
  • Az óvodánkba járó gyerekek napi étkeztetését a földszinten található konyha látja el. Étrendünkben a hagyományos ízek mellett a reformételek is helyet kapnak, továbbá az ételérzékeny gyermekek speciális (pl.: gluténmentes, laktózmentes stb.) ételeit is elkészítik.
  • Évek óta biztosítjuk óvodásaink számára a sószobánk használatát legalább heti két alkalommal. Közismert, hogy a sós levegő jótékony hatással van a felsőlégúti betegségekben szenvedőkre, egészségügyi szakemberek gyakran javasolják asztma, krupp, nátha esetében kiegészítő kezelésként. A sós levegő a teremben elhelyezett sótégláknak és a Somadrin oldat párolgásának köszönhető.

Fakultatív programjaink:

  • Középső- és nagycsoportban igény szerint néptánc oktatásra van lehetőség, melynek mozgás- és zenei fejlesztő hatása elismerésre méltó, így a szülők többsége kihasználja a kínálkozó lehetőséget.
  • Középső- és nagycsoportosoknak az UTE dzsúdó szakosztályának edzőtermében tartanak színvonalas „Törpe Judo” oktatást a szakosztály edzői. Nem csak a biztonságos esést, hanem az irányított figyelmet, önfegyelmet is megtanulhatják a játékos, mozgáson keresztül fejlesztő foglalkozásokon a gyerekek.
  • Német foglalkozáson is részt vehetnek a középső- és nagycsoportos óvodásaink, ahol kiváló lehetőség nyílik a német nyelvvel való ismerkedésre a dalos körjátékok közben.
  • A korcsolyázást a nagycsoportosoknak javasoljuk, hiszen a gyerekek lábának izomzata ezt megelőzően rendszerint még nem elég edzett, s a túl erős igénybevétel árthat a boka- és térdízületeknek.
  • Nagycsoportosainknak már hagyományosan Újpest Önkormányzata
    térítésmentesen biztosít a Halassy Olivér Uszodában tíz alkalommal úszásoktatást.
    Középső- és nagycsoportosoknak az UTE futball szakosztálya tart színvonalas edzéseket az óvoda udvarán lévő sportpályán.